A legfinomabb forró csoki receptek!

2016-12-15 19:06:06

 

 
Nincs is jobb az ünnepi rohanásba, mint megpihenni egy kényelmes fotelban, elővenni egy jó könyvet és közben finom forró csokit kortyolgatni.
 

Hagyjuk most a boltban kapható, instant porokat és készítsünk otthon mennyei receptek alapján forró italt, a család is díjazni fogja! Megmutatom a három legfinomabbat, amelyek nem túl kacifántosak, de mégis különlegesek.

 

Fehér forró csokoládé

 

Annak, aki a tejcsokoládé mellett a fehér csokit is szereti (mint én), ez a legjobb választás! Bár a Starbucksban kapható is nagyon finom, valljuk be, nem túl gazdaságos, ha az egész családot meglepnénk vele, szóval készítsük el mi!

 

Hozzávalók egy adaghoz:

 
  • 3 dl tej

  • 10 dkg fehér csokoládé

  • tejszínhab

  • fahéj, kakaópor, egyéb ízesítés

 

Egyszerűen forraljuk fel a tejet, tördeljük bele a csokit és keverjük simára! Ha sűrű, krémes állagot szeretnénk, duplázzuk meg a csokit! Végül töltsük bögrébe, nyomjunk rá tejszínhabot és szórjuk meg az ízlésünknek megfelelő fűszerekkel.

 
fehérforrócsoki

Mindenki kedvence: Oreos!

Az Oreo keksz évek óta slágernek számít, miért ne kerülne bele az italokba is? Próbáljátok csak ki!

Hozzávalók egy adaghoz:

  • 1,5 dl tejszín

  • 1,5 dl tej

  • 6 dkg étcsokoládé

  • 1 kiskanál vaníliás cukor

  • 0,5 evőkanál kakaópor

  • 3-4 oreo keksz

  • cukor, fahéj (ízlés szerint)

oreoforrócsoki

Ugyanúgy készül, mint az előző verzió, csak mielőtt a bögrébe öntenénk, tördeljünk a bögrék aljába 1-2 kekszet és erre öntsük az italt! Mennyeien finom!

 

Mandulával

Ilyenkor előtérbe kerülnek a magvak, így a forró csokinkat is felturbózhatjuk vele, de a recept mogyoróval is elkészíthető.

Hozzávalók egy adaghoz:

  • 8 dkg tejcsoki

  • 6 dkg étcsoki

  • 0,5 dl rizstej/kókusztej

  • 1,5 dl tej

  • 3 ml mandulaaroma

  • 0,2 dl habtejszín

  • 0,5 evőkanál kakaópor

  • tejszínhab, zúzott mandula

Egy lábasban olvasszuk meg a csokoládét, majd adjuk hozzá a tejféléket is, folyamatos kevergetés mellett, majd hozzáadhatjuk a habtejszínt és az aromát is, keverjük el jól! Táláljuk bögrében, tejszínhabbal és szórjuk meg mandulával!

forrócsokimandula
 

Ugye máris mindenki szalad a hozzávalókért?!

Egészségetekre!

 

 

Nóri